Rólunk

Cicacsalád

Mi a cicacsaládban mind úgy nöttünk fel, hogy mindig volt macska a háznál. Álltalában csak egy, de volt hogy több is. Családtagjaink mind ugyan így szerették a cicákat mindig is, ezért sok kóbór macskát fogadtakbe. Idősebbeket és egészen pici árva cicákat is, akiket vagy megtartottunk vagy közösen kerestünk nekik szerető otthont.

Oszkár

Így felnőve mi is követtük a példájukat és szeretetünket minden környékbeli cica megkapta. Elöször csak egy cicánk volt a kis lakásunkban. Egy gyönyörű szürke cica, aki valamilyen tenyésztett lehet, európai rövidszőrű és oroszkék keveréke. 2013 tavaszán jelent meg nálunk a kertben. 1 éves kölyök cica volt még akkor, csodaszép és sajnos nagyon sovány. Mindig tettünk ki neki enni, de sajnos nem fogadta el tőlünk és más környékbeli cicák ették meg. Fél év is eltelt így, hogy nem engedett 10 méternél közelebb magához. Ekkora már borzalmasan sovány volt. Talán a kínzó éhség és a hideg volt az ami végül rá vette őt, hogy meg egye amit adtunk neki, de elfogadta. Mindet meg ette és kért még. Adtunk neki még. Ez volt a várva várt forduló pont. Ekkor folyamatosan jött utánunk és mi fel vittük a meleg lakásba, meg szerettgettük, készítettünk neki fekvő helyet és boldogan élünk együtt azóta is.
Az ő neve Oszkár. A leghűségesebb, leghálásabb és persze a legédesebb cica a földön.

A három muskétás

2016 őszére terveztük, hogy elmegyünk egy menhelyre és befogadunk még legalabb egy, de lehet, hogy két cicát. Aztán úgy történt, hogy házhoz jöttek a gazdira vágyó cicák. Augusztus utolsó napján négy 2 hónapos kiscica jelent meg a kertünkben. Jöttek szépen sorba és ennivalóért sírtak. Hát persze, hogy rögtön adtunk is nekik. Nem tudtunk, hogy hogyan kerültek egyszer csak oda a kertbe, vagy hogy kié lehetnek. Az éjszakára még kint hagytunk őket, sok sok enni valóval és meleg vacokkal. Másnap körbe kérdeztük a szomszédokat, hogy nem e hiányzik e valakinek négy kis cica.
Senki nem jelentkezett értük, az egyik kis cicát egy szomszéd kány fogadta be. A másik három szépségének és cukiságának nem tudunk ellen állni, így őket mi fogadtuk be. Igaz, hogy csak egyet vagy ketőtt akartunk volna, de nem akartuk el választani őket. Beléjük szerettünk és Oszkár nagy örömére együtt neveltük fel őket. Az elején még elég rossz volt a viszonyuk, de azóta elég jól összeszoktak és testvérekként élnek nálunk, ma már egy sokkal nagyobb házban, hatalmas kertel és nyugis környékkel.

Ők Maszat, Milli és Zsarát.

cicacsalád, cica család, cicák, kis cica, macska


Cicáink

  Oszkár
  Oszkár
  5 éves, kandúr
  Maszatka
  Maszatka
  2 éves, lány
  Millike
  Millike
  2 éves, lány
  Zsarát
  Zsarát
  2 éves, kandúr
Cica család

Történetünk

2013 karácsony

Oszkár elösször tölti velünk az éjszakár

2016 szeptember

Zsarát, Milli, Maszat megjelenése

2017 - 2018

Cicacsalád webáruház tervei és alapítása