5 apró dolog amivel boldogabbá teheted a cicád Tedd boldoggá és egészségessé a macskádat!

1. Macska ösztönök

Az egyik kulcsa, hogy macskát boldoggá tegyük, az az, hogy gazdagítjuk a környezetüket. Különösen a lakásban élő cicáknak fontos, hogy legyen elég élettere. Legyen ablak ahol ki tud nézni, láthassa a kint repkedő madarakat és a kinti természetet. Esetleg az ablak előtt álló fára kitehetünk egy madár etetőt, hogy még több madár jöjjön oda, majd egy kényelmes kis vackot a cicának, ahonnan tudja nézni az eseményeket. Úgynevezett macska TV-t készítünk ez álltal.
Ha egyáltalán vagy nagyon keveset jár kint a szabadban, akkor a lakásban biztosítanunk kell neki karom élesítőt és olyan helyeket ahova fel tud mászni. A macskák imádnak felmászni mindenhova és magasból szemlélni a területüket. A kaparófa azért is fontos, mert különben a bútorokat fogja szét cincálni.
A macskának természetes ösztön ez, hogy minden szét kaparjon és mindenhova fel mászhasson, leginkább azt szeretik ha végig tudnak mászni valahol anélkül, hogy a padlóra kelljen lépniük. A legnagyobb macska imádók szokták a falat beépíteni cica bútorokkal és mászókákkal, polcokkal végig a fal tetején, hogy ott tudjanak játszani és aludni a cicák. Ha ilyen készítünk nekik fontos, hogy nagyon biztosan legyenek rögzítve ezek a macska polcok és ne legyen csúszós a felülete, nehogy le essenek a macskák.

cica boldogság, macska egészség, cica játék, macska, cica cica boldogság, macska egészség, cica játék, macska, cica

 

2. Hozd be a lakásba a természetet

A macskák kedvelik a természet minden formáját, bent élő cicának gondoskodni kell friss macskafüről, mert ezzel méregtelenítenek. Ezzel együtt jön ki a felhalmozódott mérgek anyagok és a mosakodás közben le nyelt szőr. Ezeket könnyen beszerezhetjük bármilyen állateledeles boltban, mindig legyen friss, ha ki pusztul akkor szerezzünk be újjat.

A cicád jobb kedvé ért, adj neki jutalom falatok. A kedvencük a macska füves finomságok, pl Macskafű golyó, amit nálunk is megtalálsz.

cica boldogság, macska egészség, cica játék, macska, cica

3. Játékidő

Ütemezz be néhány interaktív játékot a cicával a mindennapokba. Ezeknél az edzéseknél javaslom, hogy egy pálcika játékot használjunk egy tollal, mintha egy vadon élő zsákmányt kéne le vadásznia.

Amikor nem vagy otthon, akkor is legyen neki elől pár apró játék amivel lefoglalhatja magát és játszhat vele mintha egy igazi zsákmány lenne. (Kivéve fonalakat és szalagokat ne hagyj elől, míg nem vagy otthon, nehogy bele gabalyodjon.)

Ajánlott termékünk: Színes tollas pálca

cica boldogság, macska egészség, cica játék, macska, cica, cicacsalád

4. Kell egy kis kihívás

Amikor távol vagy, a cicád akkor is játszani akar, szóval miért nem adsz neki egy kis kihívást? A puzzle-játékok és az adagolók kezelése nagyszerű módja annak, hogy a macska boldog és aktív legyen. Ezeket a játékokat úgy tervezték, hogy kiessen belőle a jutalom falat, miközben a macska megpördíti őket, ösztönözve őt arra, hogy gyakorolja a természetes vadászati ösztönzést.

cica boldogság, macska egészség, cica játék, macska, cica, cicacsalád

5. Egy kis változatosság

A cicák hamar rá unnak mindenre, ezért néha meg kell változtatni a környezetüket. Amikor azt veszed észre, hogy a méreg drágán vásárolt macska fát (cica palota) alig vagy egyáltalán nem használja a cica, akkor probált meg, hogy át teszed valahova máshova, egy másik szobába vagy a nappali másik felébe. Újra rá fog találni a cica. Biztosan rengetegféle fajta macska játékod van otthon, az egyik fajtát tedd el egy időre, majd pár hét-hónap után ujra előveszed és megint így fognak neki örülni mint új korában.

cica élet, macska egészség, macska boldogság, cica jaték

Tagged , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük